How to make Ratatouille OoO


Preparation time 30 min. เวลาเตรียม 30 นาที
Cooking time 45 min. เวลาทำ 45 นาที

Ingredients

1 lb eggplant
1 lb zucchini (courgette)
4 tb olive oil
1/2 lb yellow onions
2 garlic cloves
1 lb tomatoes, firm and ripe
3 tb parsley
Salt and pepper

มะเขือ 1 ปอนด์
แตง 1 ปอนด์
น้ำมันมะกอก 4 ช้อนโต๊ะ
หอมใหญ่ 1/2 ปอนด์
กระเทียมทุบ 2 กลีบ
มะเขือเทศ 1 ปอนด์
พาร์ซเล่ 3 ช้อนโต๊ะ
เกลือ พริกไทย

Directions
Step 1: Peel and cut the eggplant into 3 inches long slices. Cut the zucchini into slices but don't peel. Place those vegetables in a bowl, cover with water and let rest for 30 minutes. Drain.
-ปอกเปลือกมะเขือ และหั่นยาว3นิ้ว หั่นแตง เป็นชิ้นไม่ต้องปอกเปลือก ใส่ลงชาม ครอบด้วยน้ำ แล้วทิ้งไว้30นาที จนแห้ง

Step 2: Sauté the eggplant and zucchini with olive oil in a skillet. One minute on each side. Set aside.
- ผัดมะเขือและแตง ในกระทะทอดที่มีน้ำมันมะกอก ด้านละ1นาที แล้วปัดไปด้านหนึ่งของกระทะ

Step 3: Cook the onions with olive oil in the same skillet for 10 minutes over moderate heat. Stir in the garlic and add salt and pepper.
- เติมน้ำมันมะกอกเล็กน้อย ผัดหอมใหญ่(กระทะเดียวกัน) 10 นาที ความร้อนปานกลาง ผัดกระเทียม เติมเกลือ พริกไทย

Step 4: Peel the tomatoes and boil for 30 seconds. Cut into slices. Lay them over the onions in the skillet. Cover and cook over low heat for 5 minutes. Uncover. Pour the juice from the the skillet over the tomatoes. Raise heat and boil for several minutes until juice has almost entirely evaporated.
- ปอกเปลือกมะเขือเทศ ต้ม 30 วินาที หันเป็นแว่น ใส่ลงในกระทะที่ผัดหอมใหญ่อยู่
- ปิดฝาไว้ ใช้ความร้อนต่ำ 5 นาที
- เปิดฝา เทน้ำในกระทะออก เพิ่มความร้อนแล้วต้มไว้สักพัก จนกระทั่งน้ำระเหยออกเกือบหมด

Step 5: Put a third of the tomatoes mixture in the bottom of a casserole. Sprinkle with 1 tablespoon of parsley. Then put half of the eggplant and zucchini. Then the second third of tomatoes. Sprinkle with 1 tablespoon of parsley. Put the remaining eggplant and zucchini, then the tomatoes and sprinkle with 1 tablespoon of parsley.
- ตักส่วนผสมของมะเขือ3ส่วน ลง ในหม้อเคี่ยว โรยพาร์ซเล่
- ตักมะเขือและแตงเพียงครึ่งเดียวใส่ลงไป และใส่มะเขือเทศ 2ใน3ลงตาม โรยด้วย พาร์ซเล่
- ตักมะเขือและแตงลงไป มะเขือเทศ ที่เหลือลงไป โรยด้วยพาร์ซเล่

Step 6: Cover and simmer over low heat for 10 minutes. Uncover, pour the juice over the vegetables. Add salt and pepper if needed. Raise heat to moderate and cook uncovered for 15 minutes. Pour the juice during the process several times over the vegetables.
- ปิดฝาเคี่ยวความร้อนต่ำ 10นาที เติมน้ำซุปลงบนผัก เติมเกลือพริกไทยถ้าต้องการ
- ปรับไฟปานกลาง เปิดฝา ต้มไว้15นาที
- คอยเติมน้ำซุประหว่างต้ม

0 Response to "How to make Ratatouille OoO"

แสดงความคิดเห็น